PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

Nvidia lanseaza PhysX

Friday 20 June 2008

Dupa ce Nvidia a cumparat AGEIA in februarie 2008, toata lumea se intreba ce se va intampla in continuare. Era posibil ca noile placi video NVIDIA GTX 280 si GTX 260 sa integreze un procesor AGEIA PhysX sau o solutie software? Nvidia a ales solutia software, care este perfect compatibila cu arhitectura unificata a chipset-urilor, nucleele mai noi de G80 neavand nici un fel de problema in calculele fizice din jocuri.

Odata cu lansarea driverului PhysX 8.06.12, NVIDIA a lansat oficial si accelerarea fizica din GPU pentru urmatoarele chipset-uri: GeForce GTX 280, GeForce GTX 260, GeForce 9800 GTX+ si GeForce 9800 GTX.

Accelerare Video Transcode


Noul driver ForceWare 177.39 permite celor patru GPU-uri sa accelereze transcodarea video (prin transcodare se intelege conversia dintr-un format video in altul). Nvidia pretinde ca timpul de transcodare video poate fi accelerat de pana la 18x folosind un GPU Nvidia.
Nvidia acceleration table for video transcoding

3DMark Vantage Physics Test


Programul de benchmark 3DMark Vantage include si teste PhysX API pentru simularea efectelor fizice din jocuri. Activand optiunea NVIDIA PhysX, testele ruleaza de 7.5x mai repede.

Nvidia PhysX acceleration in 3DMark Vantage

Unreal Tournament 3


Folosind accelerarea hardware PhysX, rezultatele obtinute in Unreal Tournament 3 sunt de 2.5x-3x mai mari decat in cazul accelerarii fizice software (prin CPU).


Nvidia PhysX performance in Unreal Tournament 3

Nvidia PhysX GPU acceleration in UT3

Sursa: Tech ARP

Articole asemanatoare



 

0 comments:

Post a Comment

Followers

Tag-uri