PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

[Review] Cooler Master Hyper TX2

Monday 31 March 2008

Site-ul Overclockersclub a prezentat in data de 28 martie 2008 un review al cooler-ului pentru procesoare Cooler Master Hyper TX2 Universal.
cooler Cooler Master Hyper TX2 Universal

SPECIFICATII
Socluri compatibile:
Intel LGA775 si AMD (AM2/940/939/754)
Procesoare suportate
Intel
Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Extreme, Pentium Dual-Core, Pentium D, Pentium 4, Celeron Dual-Core, Celeron D, Celeron
AMD
Phenom, Athlon64 FX, Athlon6 X2, Athlon X2, Sempron
Dimensiuni: 108.3 x 123.7 x 136.5 mm
Greutate: 482 g
Material radiator: baza de cupru, lamele de aluminiu, 3 heatpipe-uri
Diametru heatpipe: 6 mm
Dimensiuni ventilator: 92 x 92 x 25 mm
Viteza de rotatie: 1800 RPM
Debit de aer: 41.76 CFM
Durata de viata: 40000 ore
Nivel de zgomot: 22 dBA
Conector alimentare: 3 pini
Voltaj alimentare: 12 V
Putere: 2.16 W

REVIEW

Pentru testarea coolerului Cooler Master Hyper TX2 Universal a fost folosita urmatoarea configuratie:

Procesor: Intel E6600 (Stock & 3.6GHz) Placa de baza: Gigabyte GA-P35-DQ6 Memorie: Mushkin PC2-6400 (4GB) Placa video: Sapphire HD3850 Sursa: OCZ 700W GameXStream Hard-disk: Western Digital 320GB 16MB Cache SATA Unitate optica: Lite-on DVD-RW Carcasa: Cooler Master Cosmos 1000 Radiator2: CoolJag Falcon 92-Cu Radiator3: Thermalright Ultra 120 Extreme O/S: Windows Vista Ultimate.

Testele au vizat temperaturile maxime atinse de procesor, atat la frecventa standard, cat si overclock-at la 3.6GHz, in idle si full load. Pentru observarea performantelor, temperaturile inregistrate folosind coolerul Hyper TX2 au fost comparate cu cele inregistrate folosind alte doua coolere: CoolJag Falcon 92-Cu si Thermalright Ultra 120 Extreme.

Cooler Master Hyper TX2 Universal a reusit sa mentina procesorul Intel E6600la o temperatura maxima de 36 de grade in full-load (la viteza standard) si de 52 de grade, tot in full-load, la frecventa de 3.6GHz.

Desi performantele lui Cooler Master Hyper TX2 Universal nu doboara recorduri, acesta reuseste sa mentina un procesor overclock-at la o temperatura decenta. Mai mult de atat, daca este folosit fara ventilator, Hyper TX2 inregistreaza aceleasi temperaturi cu un cooler standard Intel. Pretul de achizitie, compatibilitatea atat cu platforme Intel, cat si AMD, il fac o alegere foarte buna pentru cei ce vor sa aiba un procesor mai rece.

Articolul intreg il puteti citi la adresa: http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hypertx2.

0 comments  

NVIDIA BIOS Editor v4.0 a fost lansat

Sunday 30 March 2008

Versiunea 4.0 a celebrului program de tweak pentru placile NVIDIA a fost lansat. Acesta versiune repara anumite buguri din versiunea anterioara, dar aduce si elemente noi:
suport pentru GeForce 9800 GTX
suport pentru GeForce 9500 GT
suport pentru GeForce 8800M GTX
suport pentru GeForce 8600M GT

A fost fixat si bugul legat de Fan Speed IC Settings

Puteti downloada software-ul de pe pagina asta.

0 comments  

[Review] Leadtek WinFast PxDTV2300 H

Saturday 29 March 2008

Un review al tunerului TV Leadtek WinFast PxDTV2300 H a fost realizat de site-ul Bjorn3d.

PREZENTARE

PxDTV2300 H este unul din TV tunerele de top de la Leadtek. Acesta este un tuner TV hibrid ce poate reda atat transmisiunile TV analogice, cat si pe cele digitale in format DVB-T. Dimensiunile placii sunt reduse, aceasta putand fi instalata chiar intre doua placi grafice conectate in SLI sau Crossfire - asta daca singurul conector PCI Express 1x liber este situat intre sloturile PCI Express 16x. PxDTV2300 H dispune de 3 conectori externi: unul pentru antena radio, unul pentru antena TV si unul pentru cablul video component si compozit. Pe CD-ul cu drivere este livrata si aplicatia WinFast PVR2, prin intermediul careia se pot accesa usor toate functiile tunerului.

TESTE SI CONCLUZII

Testele au fost efectuate pe un calculator cu urmatoarea configuratie: procesor Intel Quad Core Q6600, memorie 2GB DDR2, placa de baza ASUS Maximum Formula X38, placa video Sparkle 8800GTS, sistem de operare Windows Vista 32-bit. Calitatea receptiei este foarte buna, chiar si atunci cand imaginea este maximizata pe un monitor de 24 inchi. Una din facilitatile tunerului este aceea de a transmite semnalul TV prin retea, facand posibila urmarirea programelor TV de la un alt calculator aflat in retea. Captura video se realizeaza in format MPEG2 sau MPEG4 (DivX), calitatea filmelor inregistrate fiind una foarte buna. Tunerul FM incorporat permite receptionarea stereo atat a posturilor radio transmise in format analogic, cat si a celor transmise in format digital DVB-T. Redactorii articolului i-au acordat tunerului Leadtek WinFast PxDTV2300 H nota 7 din 10, considerand ca suita software necesita o revizuire.


Articolul intreg il puteti citi la adresa:
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1239&pageID=4524.

0 comments  

[Review] Scythe Orochi SCORC-1000

Exista tot felul de lucruri pe lumea asta, dar cele mai mari reusesc intotdeauna sa ne capteze atentia. Asa este si cazul coolerului pentru CPU: Scythe Orochi SCORC-1000.

Dimensiunile sale sfideaza orice limita a bunului simt, facand practic umbra la mai bine de jumatate din placa de baza. Acest mastodont masoara 155mm inaltime (si asta fara ventilator; cu tot cu ventilator masoara 180mm), 120mm latime si o impresionanta lungime de 194mm. In plus, este dotat cu 10 heatpipe-uri (fiecare cu diametru de 6mm) din cupru ce fac transferul termic intre baza din cupru cromat si sumedenia de lamele din aluminiu nichelat. Si pentru ca totul sa fie "megalitic", in pachet este livrat si un ventilator, bineinteles ENORM (25x140x140mm) care functioneaza la fix 500rpm, fiind practic insesizabil sonor. La asa dimensiuni, asa greutate...adica nu mai putin de 1155 grame, ceea ce inseamna mult mai mult decat greutatea maxima recomandata de Intel si AMD pentru un cooler.



Pentru ca tot am vorbit de Intel si AMD, Scythe Orochi este compatibil cu ambele platforme - in pachet fiind livrate toate clemele posibile de fixare. Sper ca nu exista dubii: pentru a monta acest cooler trebuie scoasa placa de baza din carcasa (pentru ca pe spatele placii de baza va trebui montata o placa speciala pentru a putea distribui ca mai bine greutatea coolerului pe toata suprafata placii).

Dupa specificatiile producatorului, Scythe Orochi este capabil sa tina in frau un procesor fierbinte (caldura disipata de 150W) cu un nivel sonor sub 30dBA. In teste, Scythe Orochi a reusit sa mentina temperatura procesorului in full load la 150W TDP in jurul valorii de 50 de grade Celsius ... "nu e mare lucru", vor spune gurile rele, dar nivelul de zgomot este de 27dBA - practic imperceptibil!

Pentru cei care au carcase spatioase, vor un cooler bun, dar vor si liniste, Scythe Orochi este o alegere excelenta! Pretul aproximativ (din SUA) 68$...

0 comments  

ASUS My Cinema - PE9400 Combo TV Tuner

ASUS lanseaza tunerul TV My Cinema - PE9400 Combo.



My Cinema - PE9400 Combo este un tuner TV hibrid ce functioneaza pe interfata PCI Express 1x. Acesta accepta in acelasi timp conexiuni analogice si digitale, fiind dotat cu doua decodoare independente. Acest tuner versatil este dotat cu un encoder hardware MPEG2, ceea ce inseamna ca puteti sa inregistrati emisiunile favorite cu un consum redus de resurse ale PC-ului. In plus, pentru o calitate perfecta a imaginii, cei de la ASUS au inclus si tehnologia noise-reduction in hardware.


La asemenea dotari, este de prisos sa mentionez ca tuneul PE9400 Combo suporta functiile PBP (picture beside picture) si PIP (picture in picture) pentru receptia simultana a unei transmisiuni analogice si a alteia digitale. Ceea ce e cu adevarat inovator este ca se pot inregistra in acelasi timp emisiunile transmise pe doua canale diferite.


Prin ASUS PE9400 Combo, utilizatorii au posibilitatea sa urmareasca transmisiuni TV (atat in semnal analogic cat si digital), pot sa programeze inregistrari, sa editeze filme, sa scrie filmele pe CD/DVD, sa asculte radio FM sau MP3-uri, precum si sa sorteze filmele si pozele stocate pe calculator. Daca lista de facilitati oferite nu este de ajuns, e bine sa stiti ca PE9400 Combo permite monitorizarea locuintei de la distanta prin tehnologia ASUS VideoSecurity Online

Tot nu e de ajuns? ... NU! In pachet este livrata si o telecomanda compatibila cu Windows MCE, pentru acces facil la toate aceste utile functii incorporate.


Mai vrea cineva sa isi cumpere Leadtek WinFast PxDVR3200 H ??? :D

1 comments  

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Friday 28 March 2008

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky va fi lansat oficial in toata lumea in data de 29 August 2008. Acesta este o continuare a jocului S.T.A.L.K.E.R. si va fi disponibil spre cumparare atat in magazinele specializate, cat si pe site-ul Steam.

0 comments  

AMD Phenom 9850 2.5GHz revizia B3

Thursday 27 March 2008

Nici nu s-a lansat bine revizia B3 ca deja au aparut review-uri cu noile procesoare AMD Phenom.
Un review a fost publicat aici.

Chiar daca nu atinge performantele unui Intel Core 2 Duo Extreme, noul X4 9850 este comparabil cu un Intel Core 2 Duo Q6600 ... si desigur mult mai bun decat vechiul Phenom revizia B2.

0 comments  

Quad SLI nu functioneaza sub Windows XP

Daca doriti sa folositi doua placi 9800 GX2 in mod Quad SLI ar fi bine sa stiti ca nu o veti putea face sub Windows XP. Nvidia a specificat clar ca driverul pentru Quad SLI functioneaza doar sub Windows Vista (atat pe Vista 32 bit cat si pe Vista 64 bit). Ultimul driver Nvidia pentru Windows XP, Forceware 174.53, nu are suport pentru Quad SLI asa ca gamerii inraiti vor fi nevoiti sa migreze la Windows Vista pentru a putea folosi configuratii Quad SLI, cu toate ca se stie ca sub Vista jocurile ruleaza putin mai greu.

0 comments  

MSI imbunatateste laptop-ul GX600

Wednesday 26 March 2008


MSI a updatat laptop-ul de gaming GX600, introducand pe piata modelul GX600-Enhanced. Noul notebook vine cu hardware imbunatatit, cum ar fi procesorul Intel Core 2 Duo T8300 2.4GHz construit pe tehnologie de 45nm, memorie pana la 3GB DDR2 si un hard-disk de 320GB. Sistemul va fi echipat cu un procesor grafic GeForce 8600M GT cu 512MB dedicati, un display de 15.4" non-glare, precum si cu tehnologia Turbo Drive Engine ce permite utilizatorilor sa creasca viteza de lucru a procesorului cu 20% prin simpla apasare a unui buton.

0 comments  

Nikon D60

Tuesday 25 March 2008

Numarul din martie 2008 al revistei Foto-Video prezinta un review al kit-ului format din aparatul foto Nikon D60 si obiectivul Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR.

"Dimensiunile carcasei sunt identice cu cele prezentate de D40x; doar greutatea a crescut cu 20 de grame. Materialul din care este produsa carcasa si modul de procesare a imaginii raman neschimbate cu exceptia faptului ca intalnim doar plastic dur (de altfel un standard pentru aceasta clasa de aparate), care confera siguranta la utilizare. Nikon apastrat designul D40 si pentru aranjarea si numarul elementelor de control. Rotita derulanta este plasata in partea din dreapta sus a camerei foto si cu ajutorul acesteia se pot face multe reglaje foto. Impreuna cu modul de operare complet automat, puteti folosi obisnuitele moduri semiautomate (prioritate timp de expunere sau diafragma), precum si cateva programe de expunere speciale (Portrait, Landscape, Children, Sport, Macro, Night Portraits) si un mod automat fara blit. Puteti de asemenea folosi modul Program, ca si cel complet manual. Ecranul de pe spatele aparatului ramane un LCD de 2,5 toli cu o rezolutie de 230.000 de pixeli, ca si pana acum. De vreme ce nu exista un mini LCD care sa contina toate informatiile esentiale pentru controlarea aparatului, functionalitatea acestuia este preluata de LCD-ul principal. Din punct de vedere al designului, nimic nu a fost schimbat. Este mai bine asa pentru ca afisarea ofera informatii complete, clare si bine structurate. Printre putinele noutati se numara si un senzor plasat sub vizor, cu rolul de a detecta apropierea ochiului fotografului si a opri ecranul LCD atata vreme cat utilizatorul foloseste vizorul. Implementarea economiseste energie si este intalnita mai ales la aparatele Sony si Minolta. O alta noutate: atunci cand rotiti camera pentru a lua cadre in format vertical (portret), afisarea este si ea rotita. Cu siguranta, veti observa si celelalte doua facilitati noi: in primul rand, senzorul se curata singur, folosind un motor ultrasonic. D60 beneficiaza si in urma implementarii Active D-Lightning, cunoscuta deja de la alte modele. Zonele intunecate ale imaginii sunt iluminate exact inaintea declansarii, pentru obtinerea unei expuneri echilibrate. Sensibilitatea maxima a crescut la ISO 3200, iar functiile de editare incorporate si filtrele software au fost imbogatite. Testul nostru din laborator a relevat niste algoritmi de suprimare a zgomotului de imagine foarte eficienti, probabil imprumutati de pe modelele D3 si D300. Fotografiile sunt perfect utilizabile chiar si la ISO 1600. Aparatul iese in evidenta si din punct de vedere al rezolutiei. Intre ISO 100 si ISO 800, obtine peste 2000 de linii (conform normelor ISO 12233). Deviatia cromatica ramane fidela valorilor intalnite si la alte aparate entry level in cazul imaginilor facute in lumina zilei sau in lumina artificiala (setand manual balansul de alb), in timp ce daca lasam aparatul sa regleze culorile automat pentru lumina artificiala, constatam cu stupoare o deviatie neobisnuit de mare. Din punct de vedere al consumului, lucrurile (care stateau bine si in cazul modelelor D40 si D40x) s-au imbunatatit, D60 oferind valori de minim 760 de cadre si maxim 1.250 (D40x 260/1.020). Per total, D60 este un succesor demn al modelului D40x si va cuceri o parte din public, datorita imbunatatirilor, putine la numar dar totusi relevante".

0 comments  

Nikon D300

Numarul din martie 2008 al revistei PHOTO magazine prezinta pe larg caracteristicile principale precum si noile tehnologii incorporate in noul aparat foto DSLR Nikon D300.



PREZENTARE



"Prin cei 12 megapixeli, D300 se apropie si mai mult de clasa profesionala decat modelul anterior, D200, care avea doar 10 megapixeli. D300 mai e dotat cu acelasi sistem AF in 51 puncte de la D3, precum si cu o functie LiveView si un ecran de 3 inchi cu rezolutie inalta. Dar sa vedem cum sta treaba la calitatea imaginii: reuseste si aceasta sa se apropie de cerintele clasei profesionale? Noul D300 are pretentia de a acoperi segmentul dintre aparatele foto pentru amatori si cele profesionale. Aceasta functie de bridge e dovedita in primul rand de pretul sau: costa 1.840 euro, cu 500 euro mai mult decat un Canon 40D sau Sony Alpha 700. Carcasa nu e la fel de voluminoasa ca cea a unui aparat profesional, neavand integrat gripul de baterii, insa are o masa destul de mare suficienta pentru a contrabalansa cu succes un teleobiectiv mai greu. Aparatul are cu 135 g mai mult (825 g) decat Sony Alpha 700, insa daca e dotat cu un obiectiv standard nu atarna chiar atat de greu pe umarul fotografului. Profesionistii vor gasi in D300 un inlocuitor de rezerva mai bun decat D200, avand si un blit rabatabil destul de slab, care insa isi face treaba cu succes in anumite situatii. Cine doreste poate sa doteze aparatul si cu un grip de baterie (MB-D10) cu declansator pentru formatul portret si rotita multifunctionala. Conform declaratiilor producatorului, gripul permite cresterea vitezei de la 6 fps la 8 fps - aceasta insa doar daca se foloseste un acumulator Li-Ion EN-EL4a ca la D3 sau 8 baterii mignon (AA). Alternativ se poate folosi un EL-EN3e, acumulatorul standard al lui D300, nu insa si impreuna cu EL-EL4a. Gripul poate fi folosit si cu un singur acumulator".

LiveView pe un TFT de 3 inchi



"Noul display TFT de 3 inchi e cunoscut deja de la Sony Alpha 700. Ne face insa placere sa-l revedem inca odata, deoarece prin rezolutia sa de 3 x 307.000 pixeli si unghiul de vedere de 170 grade vertical/orizontal este in prezent cel mai bun monitor pentru aparate foto ce se poate gasi pe piata. Bogatia detaliilor si stralucirea sa sunt exemplare, fapt ce se observa cel mai bine la marirea fotografiilor. D300 dispune de binecunoscuta functie LiveView, cu care sunt dotate toate compactele si care consta in folosirea ecranului TFT si ca vizor. Pentru imaginea Live e folosit senzorul principal de 12 megapixeli, operatiune in timpul careia se rabateaza oglinda din calea razelor de lumina. Se poate folosi focalizarea automata si in aceasta pozitie, precum si masurarea automata a contrastului (ceva mai inceata). Acest mod de functionare LiveView e denumit de Nikon Tripod. In asa-numitul mod free hand, aparatul foloseste pentru focalizare sistemul alpha de detectie, la care oglinda se ridica pentru un interval foarte scurt de timp. Focalizarea e activata prin apasarea declansatorului pana la prima treapta sau prin apasarea butonului AF. Cea mai rapida metoda pentru a efectua o expunere: se apasa declansatorul de tot si se tine apasat pana dupa focalizare si declansare (semnal acustic). Insa nici in acest caz nu scapam de tot de intarzierea de declansare, foarte vizibila mai ales cand se foloseste LiveView-ul. Totusi, aceasta functie isi dovedeste utilitatea mai ales la expunerile cu mainile deasupra capului, fiind varianta preferabila fata de fotografierea pe nevazute. Pentru focalizarea automata, D300 foloseste modulul MultiCam 3500DX de la D3 cu 51 de campuri de masurare, dintre care 15 sunt senzori in cruce. Focalizarea automata poate fi ajustata fin pentru diferite obiective . Vizorul optic cu pentaprisma e caracterizat de un indice de marire efectiva de 0,63 fata de formatul DX (23,6 x 15,8). La acest capitol face fata cu brio si D200. Nou este insa campul vizual de 100%, ca la aparatele profesionale, fata de doar 95% la D200. Pentru orientarea exacta a aparatului pentru fotografia de arhitectura se poate folosi rasterul integrat in vizor".

Numeroase butoane pentru un control cat mai intuitiv



"In mare parte, conceptul de utilizare al lui D200 a fost pastrat in continuare, cu usoare imbunatatiri insa. Tipice pentru D200/D300 sunt rotitele pentru selectarea modului de expunere si a campurilor AF. Majoritatea celorlaltor functii si setari, cum ar fi focalizarea automata, calitatea imaginii, balansul de alb sau sensibilitatea, sunt si ele accesibile direct. Tot tipic pentru Nikon este si accesul printr-o tasta separata nu numai la corectia expunerii, ci si la corectia blitului. Rotita multifunctionala de pe partea dorsala, care la D200 are patru taste, a fost imbunatatita cu pana la opt taste la D300. Aceasta inseamna ca permite deplasarea nu doar sus-jos-stanga-dreapta, ci si pe diagonala. Aceasta imbunatatire se observa cel mai curand la selectarea campurilor individuale de AF. In modul redare, rotita functioneaza la fel ca pana acum, cu patru cai. O picatura amara: histograma nu mai poate fi afisata acum pe tot ecranul, ci doar redusa foarte mult, langa un thumbnail. In schimb, pe aceasta fereastra sunt afisate acum suplimentar numerosii parametri de expunere. Daca doriti sa vedeti imaginea mai bine trebuie sa apasati doar pe tasta lupa (+). Este posibila marirea de opt ori a imaginii, permitand astfel o evaluare a claritatii neobisnuit de exacta, de mare ajutor fiind calitatea excelenta a display-ului. La D300, Nikon foloseste pentru afisarea parametrilor de expunere si un ecran LC plasat in partea superioara a aparatului foto, care poate fi iluminat la nevoie. Ba mai mult, parametrii expunerii pot fi afisati la D300 si pe ecranul principal cu litere mari si fundal luminos. Am putea spune ca e un lux sa ne putem folosi de amandoua posibilitatile, insa functia este de fapt foarte practica, permitand citirea datelor in orice situatie de fotografiere. Obturatorul vertical controlat electronic permite timpi de expunere de la 1/8.000 s si o sincronizare a blitului de 1/250 s. Conform decalratiilor producatorului, obturatorul a fost testat pentru o durata de viata de 150.000 de declansari. Intarzierea de declansare, plus timpul pentru AF este de 0,29 s, iar pornirea aparatului se face in 0,4 s, de doua ori mai incet ca la D200".

O crestere considerabila a calitatii imaginii



"CMOS-ul lui D300 de format DX (23,6 x 15,8 mm) deseneaza imagini la o rezolutie maxima de 4.288 x 2.848 pixeli (12,2 megapixeli), cu 2 megapixeli mai mult decat D200 (3872 x 2592). In fata senzorului este amplasat un filtru low-pass care retine praful ajuns in carcasa si il scutura prin vibratii de frecventa foarte inalta. Rezolutia masurata este de 1.271/1.286 PL/II la ISO 200/400, cu 100 PL mai mare decat la D200 (1.173/1.084 PL/II la ISO 100/400), insa ceva mai mica decat la Sony Alpha 700 (1.335/1.358 PL/II) cu senzor asemanator. Procesorul de imagine Exspeed lucreaza intern cu datele pe 16 biti, dupa care le exporta pe 12 sau 14 biti. La formatul RAW, acest lucru se poate selecta in meniu. Domeniul ISO se intinde intre ISO 200 si 3.200 si poate fi extins prin Lo-1 la ISO 100 si prin Hi+1 pana la ISO 6.400. In ceea ce priveste zgomotul de imagine, D300 are rezultate excelente: 0,7/0,8 VN la ISO 200/400, obtinand astfel de doua ori 15 puncte, adica maximul posibil. La ISO 100 s-a observat un zgomot de imagine si mai scazut decat la ISO 200. Si mai interesante sunt rezultatele la ISO 800/1.600: 0,9/1,3 VN- plasandu-l astfel in fruntea aparatelor din aceasta clasa, mai bun chiar decat Canon EOS 1D Mark III (1,3/1,9 VN). Faptul ca valorile la ISO 400 si 800 sunt atat de apropiate ne determina sa tragem concluzia ca filtrul de zgomot de imagine intra puternic in actiune, fapt demonstrat in final si de reducerea rezolutiei de la 1.286 PL la 1172 PL/II. La ISO 1.600 rezolutia scade pana la 1.147 PL/II. Putem insa trai cu acest compromis foarte bine, caci zgomotul de imagine e cu mult mai deranjant decat scaderea usoara a rezolutiei. Contrastul foarte mare e stapanit bine de D300: dynamic range-ul este de 10,5 diafragme la ISO 200, 9,5 diafragme la ISO 800 si de 9 diafragme la ISO 1.600. In cazul subiectilor mai problematici, aparatul mai are la bord functia D-lighting care poate fi activata si intra in functiune la prelucrarea imaginilor. Aceasta inseamna ca imaginile deja obtinute pot fi tratate cu D-lighting si salvate din nou. Spre deosebire de active D-Lighiting care intra in functiune in timpul expunerii, acesta poate fi aplicat ulterior, in trei trepte de intensitate. Sa nu uitam insa ca la cresterea luminozitatii zonelor de umbra poate creste si zgomotul de imagine din acele portiuni. Alte functii de prelucrare ar fi conversia in alb-negru, filtrele software, modificarea balansului de culoare, corectia ochilor rosii sau suprapunerea a doua imagini RAW. Peste 48 de functii individuale stau la dispozitia utilizatorului lui D300 si sa nu uitam ca pot fi salvate patru profile individuale diferite".

0 comments  

Jetway 8800 GT si 9600 GT cu 2GB DDR3

Saturday 22 March 2008

Jetway a lansat doua noi placi video, 8800 GT si 9600 GT, ce dispun de o memorie de 2GB DDR3. Ambele placi dispun de un cooler dual-slot care pare a fi un cooler modificat din coolerul standard de la 8800 GTS si sunt echipate cu 2GB DDR3 ce ruleaza la 1800MHz. Pentru modelul 8800 GT, frecventa nucleului grafic este de 600MHz, iar pentru modelul 9600 GT, 650MHz.
Ce este interesant este faptul ca ambele placi sunt echipate cu 2GB DDR3, care in 99% din cazuri se va dovedi inutil pentru aceste GPU-uri. Pentru cei care vor sa se mandreasca ca au o placa video cu 2GB de memorie, atunci aceste placi sunt ceea ce ati asteptat.

Puteti vedea modelul 8800GT aici si pe 9600GT aici .

0 comments  

AMD Phenom X3 a fost lansat oficial

Thursday 20 March 2008


27 martie 2008 - AMD anunta oficial lansarea gamei de procesoare Phenom X3. Cu o arhitectura similara cu Phenom X4, modelul X3 beneficiaza de 3 nuclee si promite performante de top pentru segmentul mainstream, dar si pentru entuziasti.


Arhitectura triple-core a procesoarelor AMD Phenom X3 aduce performante imbunatatite in aplicatiile single-thread dar si multi-thread fata de vechile procesoare dual-core la aceeasi frecventa; in acelasi timp un consum mai mic de curent.


Pentru inceput vor fi disponibile doua variante: AMD Phenom X3 8400 (2.1GHz) si AMD Phenom X3 8600 (2.3GHz).

0 comments  

AMD lanseaza primul procesor quad-core energy-efficient

27 martie 2008 - AMD anunta lansarea primului procesor quad-core energy-efficient pentru PC-uri desktop. AMD Phenom X4 9100e promite performante excelente pentru entuziasti si un consum de maxim 65W.

Prin alaturarea procesorului AMD Phenom X4 9100e unei placi de baza cu chipset din seria AMD 780, se obtine o platforma PC eficienta ce poate rula filme Blu-ray si poate oferi o experienta unica gamerilor si celor pasionati de multimedia. Noul procesor ofera suport extins pentru aplicatii multi-tasking, astfel ca rularea in paralel a mai multor programe se va efectua fluid. AMD Phenom X4 9100e si platformele bazate pe chipset-urile AMD din seria 780 sunt ideale pentru firme si pentru utilizatorii casnici care isi doresc PC-uri reci, silentioase si eficiente energetic.

Procesorul AMD Phenom X4 9100e incorporeaza o serie de inovatii energy-efficient dezvoltate de AMD, incluzand:
- Tehnologia Cool'n'Quiet 2.0 , urmatoarea generatie a tehnologiei AMD de economisire a energiei
- Tehnologia AMD CoolCore, care ajuta utilizatorii sa obtina performanta eficienta prin activarea/dezactivarea dinamica a anumitor parti din procesor in functie de solicitari
- Tehnologia Independent Dynamic Core, care permite controlul independent al frecventei de lucru pentru fiecare core, ajustandu-se consumul de curent in functie de utilizarea fiecarui core in parte
- Dual Dynamic Power Management, care permite o divizare a voltajelor pentru procesor si pentru controller-ul de memorie
- AMD Wideband Frequency Control, pentru tranzitii de stare simple - astfel se reduc consumul de curent si latentele fara impact asupra aplicatiilor care deja rueaza
- Multi-Point Thermal Control, senzori multipli sunt amplasati in procesor pentru a reduce frecventa de functionare si caldura degajata atunci cand se depasesc temperaturile prestabilite.

0 comments  

AMD Phenom X3 si X4 - detalii si date de lansare

Cam astea sunt actualele procesoare AMD Phenom. Atentie insa la modelele X3 si la X4 9100e pentru ca au revizia B2 si este posibil sa "sufere" de bug-ul legat de TLB.

0 comments  

AMD lanseaza 4 noi procesoare Phenom X4

Saturday 15 March 2008

27 martie 2008 - AMD lanseaza patru noi procesoare quad-core din seria Phenom X4. Aceste noi procesoare beneficiaza de mult asteptata revizie B3, care remediaza bugurile generatiei precedente, legate de TLB.

Procesorul AMD Phenom quad-core este cel mai avansat procesor pentru PC-uri desktop. Acesta este primul procesor quad-core nativ ce promite depasirea barierelor impuse de latimea de banda, dar si cresterea performantelor platformelor HD.

Versiunile lansate astazi sunt: AMD Phenom X4 9550 (2.2GHz), AMD Phenom X4 9650 (2.3GHz), AMD Phenom X4 9750 (2.4GHz) si AMD Phenom X4 9850 Black Edition (2.5GHz).

0 comments  

Followers

Tag-uri