Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

Despre coolere CPU

Thursday, 11 December 2008

Cred ca a devenit o moda in a investi in sistemele de racire ale propriilor PC-uri... racire cu lichid, racire cu cel mai mare si mai nou cooler posibil, cooler cu heatpipe-uri, jdemii de lamele de aluminiu pentru disiparea caldurii ... si cate si mai cate ...

Vreti un sistem stabil si cat mai bine aerisit? Pai solutia e simpla: nu conteaza atat de mult cooler-ul (in care investiti o suma apreciabila) cat conteaza transferul termic. Orice cooler ati alege, daca pasta termoconductoare este de calitate, veti obtine rezultate mult mai bune decat cu un cooler de 2 ori mai scump.Cum e posibil? Simplu ... o pasta termoconductoare de buna calitate transfera mult mai multa caldura catre cooler, racind mai bine pretiosul CPU.

Din experienta proprie va spun ca un cooler de 50RON cu o pasta termica de calitate (a se citi "Arctic Cooling AS5") am obtinut temperaturi mai mici cu 10 grade fata de un cooler de 120RON cu o pasta termica no-name (Titan whatever).

Morala e ca: o pasta termica de calitate impreuna cu un cooler care are baza de contact finisata gen oglinda vor asigura rezultate foarte bune in racirea sistemului si in special a CPU-ului. Asadar, decat sa va luati niste coolere cat casa, mai bine investiti intr-o pasta termoconductoare gen Arctic Silver AS5!

Articole asemanatoare 

0 comments:

Post a Comment

Followers

Tag-uri