PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

Cooler Master Hyper 212 in teste

Sunday 28 September 2008

Cooler Master Hyper 212 CPU cooler Cooler Master Hyper 212 vine ambalat intr-o cutie cu dimensiuni destul de mari, colorata in alb si mov, dotata cu un "geam" din plastic prin care este vizibil ventilatorul din dotare. Pe langa cooler-ul propriu-zis, sunt oferite si cleme de fixare pentru socket-urile LGA775, 939 si AM2/AM2+, un back-plate (doar pentru placile de baza 939 si AM2/AM2+), suruburi, garnituri, piulite si un tub cu pasta termoconductoare (foarte vascoasa si de proasta calitate!!!), adaptoare pentru montarea unui al doilea ventilator de 120mm precum si instructiunile de montaj.

Hyper 212 este echipat cu un ventilator silentios de 120mm dotat cu LED-uri albastre. Acest ventilator dispune de un conector de alimentare cu 3 pini (care nu poate fi controlat PWM!!!), astfel ca pentru a putea controla viteza de rotatie este necesar un fan controller sau se poate folosi optiunea de autocontrol a turatiei din BIOS-ul placii de baza. Pentru o racire si mai eficienta, utilizatorii pot monta inca un ventilator de 120mm (este necesara demontarea coolerului), in pachet fiind incluse adaptoarele necesare.

Sistemul de prindere se bazeaza pe suruburi, fiind o solutie foarte eficienta avand in vedere greutatea destul de mare de 710g. Pentru montarea cooler-ului, este necesara scoaterea placii de baza din carcasa; o exceptie fiind in cazul posesorilor unei carcase gen Cooler Master HAF932 care are decupata placa de metal (ce sustine placa de baza) in dreptul soclului de procesor. Ar trebui mentionat ca pentru montarea celui de-al doilea ventilator este necesara demontarea cooler-ului de pe placa de baza - o operatiune destul de enervanta. Talpa si cele patru heatpipe-uri ale lui Hyper 212 nu sunt realizate din cupru dupa cum ar parea la prima vedere, iar lamele din aluminiu sunt dispuse in doua grupuri (se pare ca producatorul a dorit sa faca niste economii!!!).

Pentru teste au fost folosite un procesor Intel Q6600 (2.4 GHz) si 6 coolere (Masscool 8W553, SilenX iXtrema IXC-120HA2, Thermaltake DuOrb, Titan Cool Idol, Cooler Master GeminII S, Cooler Master Sphere) pentru comparatie. Cooler Master Hyper 212 s-a dovedit a fi cel mai performant cooler dintre cele testate, reusind sa mentina temperaturile de functionare la 44°C in idle si 54°C in full-load (cu 5°C mai putin decat urmatorul cooler).

Performantele foarte bune (oare? de obicei se folosesc procesoare overclock-ate la 3.6GHz sau mai mult) obtinute cu un singur ventilator dar si pretul de achizitie scazut au fost apreciate de redactorii articolului. Cooler Master Hyper 212 a obtinut nota 10 din 10 si distinctia "Recommended Award"... oare cat au platit pentru test?

Sursa: Thinkcomputers.

Articole asemanatoare



 

0 comments:

Post a Comment

Followers

Tag-uri