PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

Nikon D90 a fost lansat

Wednesday 27 August 2008

Nikon a lansat noul aparat foto DSLR D90. Acesta se situeaza, cel putin prin prisma specificatiilor, intre modelele D80 si D300.


Nikon D90 kit with AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR lens black

Nikon D90 Kit 18-105mm AF-S DX VR


Detalii tehnice Nikon D90:


  • Senzor CMOS de 12.3 megapixeli, asemanator cu cel folosit pe modelul D300

  • Vizorul ofera o acoperire de 96%

  • Ecran 3" (920.000 pixeli si unghi de vizibilitate de 170o) cu suport Live View

  • ISO 200-3200 expandabil la 100-6400

  • Inregistrare video

  • Senzor RGB de 420 pixeli pentru analizarea scenei

  • Sistem de focalizare in 11 puncte

  • Functii extinse de prelucrare a imaginii (Distortion Control, Straighten, Fisheye, etc.)

  • Fotografiere continua cu 4.5 cadre/secunda

  • GPS integrat (optional)

  • Aproximativ 840 de fotografii cu acumulatorul incarcat
Mai multe detalii aici.


Noul Nikon D90 vine cu o multime de functii inutile (unui fotograf...ne-amator) : inregistrarea video (chiar nu vad fotograf serios care sa se dea drept cameraman), prelucrarea de imagini in aparat (oare de ce s-a inventat Photoshop-ul?) sau Live View-ul (care e fotograf si stie sa expuna nu are nevoie decat degetul aratator de la mana dreapta pentru declansare!), dar cu imbunatatiri substantiale fata de modelul D80 in ceea ce priveste senzorul de imagine.

Din detaliile tehnice rezulta ca acest Nikon D90 este rivalul direct al lui Canon EOS 450D... cu mici "variatiuni". Sa nu uitam de pret ... 900 euro pentru kit-ul cu obiectiv (probabil AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3,5-5,6G ED VR). Un mini-review puteti gasi pe Dpreview.com.

Comunicatul de presa Nikon D90:

În sfârşit un D-SLR de clasă medie cu funcţii de film Nikon Europe a anunţat astăzi un alt mare pas înainte în ceea ce priveşte gama sa de aparate foto D-SLR în format DX de clasă medie: D90. Ca primul D-SLR de clasă medie cu funcţii pentru film din lume, care oferă rezultate cu adevărat demne de cinematografie, calitate impresionantă de imagine şi funcţii inovatoare cu performanţe de top preluate de la aparatul foto emblematic pentru noua generaţie în format DX de la Nikon D300, D90 deschide noi orizonturi pentru entuziaştii de fotografie de orice nivel. Iar prin intermediul a 12,3 megapixeli, senzorul de imagine CMOS nou conceput în format DX şi al conceptului propriu de procesare a imaginii EXPEED de la Nikon, D90 este un garant al calităţii. Funcţii avansate percum Live View, Recunoaştere scenei, Active D-Lighting, Picture Control şi un interval de sensibilitate ISO cuprins între 200-3200 (echivalent ISO 6400 la Hi1 şi echivalent ISO 100 la Lo1), permite creativitate în aproape orice împrejurări. Pentru a garanta că toate aceste funcţii sunt uşor de utilizat, acestea sunt incluse într-o carcasă ergonomică, cu o dispunere funcţională. Jordi Brinkman, Product Manager în cadrul Nikon Europe B.V: “Îmbinarea de tehnologie a D90 preluată direct de la D300 şi funcţii inovatoare precum Live View, D-Movie, recunoaşterea scenei şi Picture Control confirmă din nou poziţia de top a Nikon în domeniul tehnologiei de imagine. Adăugând funcţiile sale inovatoare, cu performanţe de top precum senzorul de imagine CMOS şi intervalul de sensibilitate ISO extrem de cuprinzător, suntem convinşi că acest nou aparat foto va fi pe placul tuturor fotografilor pasionaţi, interesaţi de următorul pas în domeniul fotografiei.

Calitate uimitoare a imaginii

D90 oferă imagini în detalii extraordinare şi capacitate sporită de mărire, datorită senzorului de imagine CMOS în format DX îmbunătăţit şi a 12,3 megapixeli efectivi. Sensibilitatea ISO cuprinde valori de la 200-3200 (echivalent ISO 6400 la Hi1 şi echivalent ISO 100 la Lo1) oferind imagini cu zgomot scăzut cu multe detalii şi o gradaţie a tonurilor care depăşeşte orice aşteptare. Tehnologia EXPEED a D90 a fost optimizată în vederea puterii de procesare de înaltă calitate şi vitezei ridicate care a consacrat deja aparatele foto D-SLR profesionale de la Nikon. Îmbunătăţeşte de asemenea performanţele altor funcţii puternice, cum ar fi Live Vew şi Sistemul de detectare a chipului. Pentru a răspunde problemei pierderii detaliilor în condiţii de iluminare care creează un contrast puternic, Active D-Lighting reglează contrastul dintre zonele luminoase şi cele întunecate, localizând controlul de tonuri pe măsură ce sunt înregistrate imagini. Iar pentru un plus de creativitate, Picture Control vă permite să personalizaţi aspectul şi atmosfera imaginilor dumneavoastră selectând dintre şase setări, inclusiv noi moduri Portret şi Peisaj.

O mână de ajutor

Lansat pentru prima oară în cadrul aparatelor foto emblematice D3 şi D300 de la Nikon, sistemul de recunoaştere a scenei al D90 utilizează un senzor RGB de 420 de pixeli pentru a analiza informaţiile referitoare la scenă şi culoare privind subiectul fotografiat. Pe baza acestor înregistrări, aparatul foto îşi optimizează focalizarea, expunerea şi balansul de alb imediat înainte de eliberarea declanşatorului. D90 recunoaşte de asemenea chipurile umane pentru a reda până la cinci chipuri, cu o nouă acurateţe şi claritate şi tonuri ale pielii mai naturale în cadrul imaginilor dumneavoastră. În modul de focalizare automată cu 11 puncte al aparatului foto, sunt utilizate informaţiile de culoare privind subiectul pentru a păstra o focalizare clară pe măsură ce subiectul se deplasează prin cadru. Odată ce aţi obţinut compoziţia dorită, D90 include funcţii de editare a imaginii care facilitează îmbunătăţirea imaginilor în cadrul aparatului foto de către utilizatori. Există mai multe opţiuni noi de retuşare: „Controlul distorsiunii" reglează aberaţia obiectivului, „îndreptarea” remediază înclinarea imaginii, în timp ce „ochiul de peşte” produce efecte optice asemănătoare unui obiectiv tip ochi de peşte. Există de asemenea opţiuni ample pentru vizualizarea şi selectarea fotografiei corecte, inclusiv o redare cu 72 de cadre, redare tip calendar şi afişarea histogramei pentru o porţiune mărită a imaginii.

În direct şi în acţiune

D90 este primul D-SLR de clasă medie care oferă o funcţie film, care vă permite să înregistraţi secvenţe de film creative în format JPEG de mişcare la niveluri de calitate superbă. În comparaţie cu o cameră obişnuită de filmat, senzorul de imagine cu dimensiuni mult mai mari al D90 oferă o calitate mai bună a imaginii, o profunzime redusă a câmpului şi performanţe ISO excepţionale în timpul înregistrării în condiţii de iluminare precară. Obiectivele NIKKOR cu unghi larg de vedere oferă o varietate largă, de la ochi de peşte la super-telefotografie, conferind filmelor dumneavoastră mai multă creativitate şi impact emoţional. Filmele pot fi redate chiar pe aparatul foto cu sunet, datorită sistemului său puternic de difuzor/microfon. D90 a fost conceput cu un vizor pentaprismă la nivelul privirii, oferind o acoperire a cadrului de aproximativ 96%. Cu toate acestea, atunci când nu se poate privi prin vizor, apăsaţi pur şi simplu butonul Live View al D90 şi ecranul LCD de 3 inci cu unghi de vizualizare de 170˚ şi aproximativ 920.000 de puncte va trece în modul de fotografiere Live View cu trei moduri AF de identificare a contrastului: Prioritate chip, Zonă extinsă şi Zonă normală. Iar atunci când nu sunteţi sigur(ă) ce setări ale aparatului foto sunt cele corespunzătoare, încercaţi modurile avansate de scenă precum Active D-Lighting şi Picture Control pentru imagini superbe, în culori clare de fiecare dată.

Înregistraţi fiecare fotografie

Puţine lucruri sunt mai enervante decât un acumulator epuizat atunci când doriţi să surprindeţi acea fotografie câştigătoare. Nikon a conceput astfel D90 pentru a fi mai eficient, permiţându-vă să surprindeţi aproximativ 850 de imagini la o singură încărcare a acumulatorului aparatului foto. Expunerile corecte sunt fundamentate pe declanşatoare precise, iar mecanismul declanşator cu temporizator electronic al D90 a fost conceput special pentru o funcţionare îndelungată, precisă şi a fost supus unei testări exhaustive cu 100.000 de cicluri de eliberare a declanşatorului. Pentru o fotografiere mereu disponibilă, durata de pornire impresionantă de 0,15 secunde, decalajul de eliberare a declanşatorului de 65 milisecunde şi frecvenţa de 4,5 fps înseamnă că nu veţi rata acea fotografie importantă. Iar prin intermediul unei afişări de până la 72 de imagini, prezentările de diapozitive Pictmotion cu sunet, opţiunea de etichetare a imaginilor cu geo-etichete prin intermediul GPS (opţional), încărcare instantanee pe Internet pe ‘my Picturetown’ şi compatibilitate HDMI, împărtăşirea şi organizarea imaginilor dumneavoastră nu a fost niciodată mai facilă. D90 va fi pus în vânzare la sfârşitul lunii Septembrie şi va fi disponibil în magazine la un preţ recomandat de producător de 899 EURO.



Comunicatul de presa AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR :



Nikon Europa are plăcerea să anunţe lansarea noului AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3,5-5,6G ED VR.. Noul obiectiv NIKKOR, cu o distanţă focală cuprinsă între 18 şi 105 mm este un obiectiv performant cu un cost avantajos cu o distanţă focală echivalentă cu 27 până la 157,5 mm în format de 35 mm. A fost conceput pentru a fi utilizat împreună cu D90 de la Nikon. Introducerea acestui nou obiectiv permite o libertate şi mai mare de selectare a obiectivului şi reprezintă alegerea perfectă a oricărui fotograf.

Performanţe înalte – reprezentare de înaltă fidelitate

AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3,5-5,6G ED VR este util într-o gamă variată de împrejurări de fotografiere. Intervalul cuprinzător de zoom este adecvat clădirilor şi peisajelor, în timp ce intervalul de zoom pentru telefotografiere este perfect pentru portrete. Sistemul încorporat de reducere a vibraţiilor al AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3,5-5,6G ED pune la dispoziţie o viteză a declanşatorului cu trei trepte mai rapidă decât obiectivele standard, oferind o capacitate de reprezentare extraordinar de fidelă. Sistemul optic foarte performant este prevăzut cu un singur element din sticlă ED şi un element de obiectiv asferic optimizat în vederea utilizării împreună cu aparatele foto SLR digitale. Aceasta vă permite să realizaţi imagini cu rezoluţie ridicată, cu un contrast înalt, ameliorând aberaţiile cromatice. Motorul silenţios încorporat Silent Wave Motor foarte compact garantează o funcţionare silenţioasă, rapidă şi eficientă a focalizării automate. Aspectul extern rafinat cu textură în ton de piele va fi pe placul utilizatorilor Nikon, deoarece seamănă şi cu corpul aparatelor foto pe care le deţin.

Distanţă focală extremă

Posesorii aparatelor foto DX pot obţine totul. Împreună cu AF-S VR Zoom NIKKOR 70-300mm f/4,5-5,6G IF-ED; cele două obiective VR acoperă o distanţă focală de 18-300mm, asigurând surprinderea oricărui cadru, de la un fluture în prim plan la un rinocer la distanţă.

Specificaţii

Distanţă focală18-105 mm) Diafragmă max/minf/3,5-5,6 Construcţie obiectiv15 elemente în 11 grupuri (un element din sticlă ED şi un element de obiectiv asferic hibrid) Unghi fotografiere 76° , 15°20’ (DX-format) Distanţă focală minimă0,45 m Raport maxim de reprezentare0,2x (1/5) Nr. de lamele diafragmă7 (rotunjite) FocalizareFocalizare automată prin intermediul unui motor silenţios SWM încorporat şi focalizare manuală Dimensiune filtru/ataşament 67mm Diametru x lungime Approx. φ76-89 mm GreutateAprox. 450 g AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3,5-5,6G ED VR este furnizat împreună cu Nikon D90 într-un kit special AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3,5-5,6G ED VR va fi pus în vânzare începând cu XXX împreună cu un preţ orientativ recomandat de producător de XXX EUR.
    Sursa: Nikon.ro

    Articole asemanatoare



     

    0 comments:

    Post a Comment

    Followers

    Tag-uri