PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

Despre jocuri...

Monday 24 November 2008

Am facut curat prin "biblioteca" si am dat peste vechile CD-uri cu jocuri ... CD-uri care s-au subtiat de atata utilizare, dar informatia de pe ele este nepretuita (pentru mine, cel putin). Peste ce am dat? Iacata, na!

- Diablo I
- C&C Generals: Zero Hour
- SpellForce 2
- Diablo II
- Panzer General 3D
- Splinter Cell 1
- Delta Force 5
- UFO Aftermath
- Black & White
- Earth 2150
- Age of Empires 2
- Red Alert 2
- Transport Tycoon
- Dune 2000
- Unreal Tournament (Unreal 1)
- Tony Hawks Pro Skater 2
- Carmagreddon 2
- Colin McRae 3
- Gothic 2
- Road Wars
- Driver 1
- TOCA 2
- Duke Nukem Manhattan Project
- Motoracer 2
- Carmageddon TDR 2000
- The Sims Livin' Large
- Max Payne
- Soldier of Fortune
- Counter Strike - prima versiune ever
- FIFA 2000
- Serious Sam
- Quake 2
- Worms
- Panzer General 2
- Cossaks
- Serious Sam 2
- Collin McRae 2
- Pizza Connection 2
- Carmageddon 2000
- FIFA WC 2000
- Virtua Tennis
- NOLF
- Hitman 1
- 1NSANE
- FIFA 2001
- GTA 2
- Virtual Pool
- Starcraft Broodwar
- Sudden Strike 2
- Dark Reign 2
- Dungeon Keeper 2
- M.A.X.
- Heroes of Might and Magic 3
- Settlers 3 / Settlers 4
- seria NFS

... si cate si mai cate! Mi-e dor de vremurile alea si pentru asta am sa reinstalez jocurile care m-au miscat intr-un fel anume :). Va mai amintiti cum a fost?

3 comments  

ASUS ROG EAH4870 MATRIX

Thursday 20 November 2008

ASUS a incorporat nucleul grafic ATI Radeon HD 4870 in seria MATRIX de placi video performante.

ASUS ROG EAH4870 MATRIX video card with black PCB and dual fan

ASUS ROG EAH4870 MATRIX

ASUS ROG EAH4870 MATRIX dispune de un PCB non-standard de culoare neagra si componente de calitate pentru overclocking sporit. Placa video este dotata cu un sistem de racire cu doua ventilatoare ce sufla aer peste lamelele din aluminiu dispuse circular, racind astfel si restul componentelor de pe placa.

ASUS EAH4870 MATRIX dispune de 512 MB de memorie GDDR5. Nucleul este tactat la 770 MHz, iar memoria la 920 MHz (3680 MHz viteza efectiva). Unul din marile atuuri ale seriei MATRIX de placi video este nivelul de control pe care il au utilizatorii asupra acestui hardware: se pot seta si controla profile de viteze de functionare, se pot monitoriza temperaturile si voltajele din anumite zone ale placilor, se pot seta manual tensiunile de alimentare, se pot monitoriza si controla vitezele de rotatie ale ventilatoarelor si, in plus fata de modelele de referinta, se pot seta moduri enhanced power-saving pentru un consum redus de energie.

Sursa: Matbe

  • overclocking din fabrica
  • sistem de racire foarte eficient
  • monitorizare si control al voltajelor/turatiilor



  • pret (probabil) piperat

0 comments  

Retrospectiva IT&C

Friday 14 November 2008

Se intampla undeva in timp, in scoala generala, cand am avut primul contact cu tehnologia electronica. Va mai aduceti aminte de acele jocuri electronice rusesti (portabile): cel cu ouale, cel cu hockey-ul? Erau o copiate dupa stilul consolelor portabile Nintendo Gameboy, dar foarte mult simplificate.


joc rusesc electronic premergator Tetris

Joc electronic rusesc

Era un dispozitiv excelent pentru umplerea timpului liber, pacat ca bateria tinea cam 6 luni (o baterie plata asemanatoare ca dimensiuni cu cea a BIOS-urilor placilor de baza din vremea actuala) si era destul de greu sa faci rost de una noua (era undeva in anii 1992-1994). Intotdeauna aparea cate unul care avea acelasi tip de dispozitiv, dar cu un alt joc (ideea de gameplay era aceeasi), pe care eram invidios si imi doream si eu "noua grafica"(omul care prindea oua, hockey-istul, portarul de fotbal, etc.).

Tetris electronic game 9999-in-1
Joc electronic Tetris 9999-in-1

Nu dupa mult timp si jocurile electronice au evoluat ... a aparut Tetris-ul, prezent in mai multe variante (de la 4-in-1, 8-in-1, pana la 9999-in-1). Cred ca nu era zi sa nu vad pe strada cel putin 10 oameni care se concentrau sa rezolve un nivel anume al respectivului joc. Era o manie generala, fiecare se lauda cu recordurile obtinute si zi de zi incerca sa le imbunatateasca oriunde se afla: la serviciu, pe strada, pe WC, la masa ... toti aveau un dispozitiv Tetris cu mai multe sau mai putine jocuri, dar care le aducea o satisfactie personala sau sociala. Tin minte ca la un moment dat a trebuit sa renunt la dispozitiv: tastele erau in asa hal de tocite incat d-abia se mai puteau apasa! Pentru un produs no-name, acela m-a slujit cu indarjire aproximativ 2 ani si pentru asta nu am sa-l uit (apropos, al meu era gri ... nu negru ca cel din poza).

ICE Felix HC90 personal computer
Calculator personal ICE Felix HC90


Prin 1995-1996 a aparut adevarata revolutie electronica: primele calculatoare personale. Este impropriu zis "calculatoare personale"... mai degraba erau niste pseudo-console de jocuri pe televizor, capabile sa redea jocuri pe un display mult mai mare (in cazul acela era vorba chiar despre TV-ul din sufragerie pe care parintii urmareau stirile). Fie ca se numeau ICE Felix HC85/90/2000 sau CIP sau Commodore, toate aveau aceeasi tinta: distractia electronica de acasa (pe acea vreme eram prea saraci/prosti/navi pentru a sti despre IBM 286/386). Asa se face ca tata mi-a daruit un HC90 pentru ca "imi trebuia la liceu ca sa invat informatica".

Au urmat vremuri grele, aveam doar respectiva consola si un TV si daca vroiam sa ma joc (ca altceva nu stiam sa fac cu respectiva dracie) trebuia sa introduc de mana tot codul sursa... aveam un caiet intreg de coduri pentru 3-4 jocuri si dura destul de mult pentru a apuca sa ma bucur. Satisfactia avea pretul ei, scriam cam 1 ora la codul sursa (in cazul ca nu pica curentul si sa trebuiasca sa o iau de la capat) "POKE USR", "GOTO", etc., dar multumirea era pe masura ... pana am inceput sa ma plictisesc de aceleasi jocuri. Plictisit de de jocuri si de TV-urile alb-negru cutreieram orasul in lung si in lat si cascam gura prin magazinele de PC-uri ... ma fascina acel ecran albastru (Norton Commander pentru DOS) care aducea acel "altceva" in ceea ce insemna PC pentru mine. Intr-o zi s-a produs schimbarea: am primit si un casetofon de pe care sa imi incarc mai simplu jocurile (nu, nu existau floppy-uri pe atunci si nici macar CD-R/DVD-R), dar era doar player, nu si recorder (nu puteam sa inregistrez pe casete pentru ca nu functiona tasta functiei respective). Asa m-am invatat sa reglez cu surubelnita capul de citire asfel ca dupa 15-20 de minute de baraiala sa ma pot distra cu un joc (sa vezi de atunci ce auz fin am!).

AMD 486 DX5 133MHz (P75) processor

AMD 486 DX5 133MHz (P75)

Dupa ani de butonat HC-ul (si de reparat pretioasele taste care se tot stricau), s-a intamplat si minunea: un PC cu monitor color (e drept, era bombat si avea doar 14"). Pe vremea aceea asociam PC-ul cu "mama HC-urilor" si ma fascina enorm acel ecran albastru pe care erau insiruite caractere de culoare alba (era vorba despre Norton Commander, versiunea pentru DOS). Faptul ca aveam si o unitate floppy pe care puteam sa SALVEZ tot ce doream imi provoca multiple orgasme mentale. E drept, nu era cel mai bun PC de pe piata (pe atunci "tata lor" era Pentium 1 133MHz, 16MB RAM, HDD 1GB, VGA 2MB, SoundBlaster si CD-ROM 4x), dar era al meu: AMD 486 DX4/DX5 133MHz (echivalent P75), 8MB RAM, HDD 850MB, VGA 1MB SIS. Bineinteles, privind prin prisma tehnologiei de acum locul cel mai potrivit al acelui PC este la muzeu, sau la reciclare ... dar a fost PC-ul alaturi de care am descoperit Windows-ul, programele, muzica si cate si mai cate. Am uitat sa precizez ca respectivul PC mi-a fost livrat cu DOS ca sistem de operare, iar drumul catre Windows 3.11 a fost destul de anevoios: intr-un exces de zel am reusit sa sterg mai tot ce era pe HDD, pentru ca mai tarziu sa instalez de pe dischete (mare minune ca am avut de unde sa iau un OS) Windows-ul 3.11. A urmat un upgrade dupa aproximativ 2 ani: placa de sunet Yamaha 719 ISA, 2 boxe si un CD-ROM Panasonic 8x (upgrade care a costat aproape cat tot calculatorul la vremea lui). Universul multimedia era al meu, doar ca nu aveam muzica sau filme, ci numai jocuri in care mai auzeam si oracaielile dracilor ucisi (DOOM2, Wolfenstein, Lotus, Warcraft 1, DUNE, etc.).

Ca tot veni vorba de jocuri, batrana placa video SIS pe PCI cu 1MB de memorie a suferit un "transplant" ... am reusit sa pun mana pe o placa video identica de pe care am dezlipit memoriile si le-am infipt in soclurile placii mele (dap, placa avea 1MB de memorii lipite pe placa si inca 2 socluri pentru expansiune). Toate jocurile zburau ... nu exista accelerare 3D, PhysX sau alte tampenii: era doar placerea de a te juca, iar gameplay-ul era de milioane (a se vedea ca in ziua de azi multe jocuri sunt copiate si se lucreaza mai mult la grafica 3D). De multe ori, de plictiseala, demonatam intreg computerul, il curatam de praf si il montam la loc si incet, incet am deprins cam cu ce "se mananca" acea cutie alba de metal. Am avut si nesansa de a se arde placa de baza si unui suflet mare i s-a facut mila si mi-a donat o placa de baza cu un procesor AMD DX4 100MHz ... dar nu mergea ca inainte :(. Fara manuale, internet sau alte surse de inspiratie am reusit sa overclockez procesorul respectiv la 120MHz ... un record pentru 1997-1998 cand nimeni nu stia ce si cum. Langa batranul 486 am descoperit MP3-urile si Winamp-ul ... e drept ca procesorul era utilizat cam 80% la rulare, dar sa asculti muzica direct din PC era super. Mai greu cu codatul de pe CD: pentru o melodie de 3 minute erau necesare 5 de minute pentru codare in WAV (~60MB) si inca 30 de minute pentru compresia MP3 ... deci numai hit-urile aveau onoarea de a ajunge MP3-uri :).

Intel Celeron 600MHz socket 370 FCPGA, Coppermine core
Intel Celeron 600MHz socket 370 FCPGA, nucleu Coppermine

Riva TNT Vanta 16MB AGP 2x
Riva TNT Vanta 16MB

Dupa 4 ani de zile epoca 486-ului s-a incheiat pentru mine si am trecut mai departe. Din primele burse ca student mi-am luat un Celeron 600MHz (nucleu Coppermine, socket 370), placa de baza, placa video Riva TNT Vanta 16MB (slot AGP 2x) si 64MB SDRAM ... Alte jocuri, alte performante, dar microbul overclocking-ului a ramas: mirificul Celeron@600MHz rula voios la 750MHz si jocurile de pe atunci mergeau struna. Intr-o zi un prieten si-a luat un PC cu AMD Duron 700MHz si placa video Riva TNT M64 32MB si in 3DMark 2000 matura pe jos cu sistemul meu. Initial am crezut ca placa mea video este de vina si am incercat din nou testul la el, dar cu placa mea video ... STUPOARE: scorurile au crescut si mai mult!!! Era clar... procesorul Intel Celeron nou achizitionat era praf.

A urmat o serie lunga de upgrade-uri de procesoare (AMD K7 Thunderbird 900MHz, AMD K7 Thunderbird 1200MHz, AMD Athlon XP Palomino 1600MHz, AMD Athlon XP Palomino 2200MHz, AMD Athlon XP Barton 2500+, AMD Athlon 64 3200+ Venice 2200MHz, AMD Athlon 64 X2 4200+ si Intel Core 2 Duo 6750 2.66GHz), de placi video (GeForce 3 Titanium 200, GeForce 4 4200, ATI Radeon 9800 Pro, GeForce 6600GT, GeForce 7600GT, GeForce 8800GTS), de memorii, de placi de baza, de sunet, boxe, monitoare, etc. Pe masura ce schimbam componentele imi pierea interesul .... iar acum am ajuns sa ma bucur sa scriu pe un blog.

4 comments  

Thermalright Ultra-120 eXtreme 1366 RT

Tuesday 11 November 2008

Thermalright pregateste varianta de cooler CPU Ultra-120 eXtreme compatibila cu platformele Intel Core i7 (LGA1366).

Thermalright Ultra-120 eXtreme 1366 RT CPU cooler for Intel Core i7 processors

Thermalright Ultra-120 eXtreme 1366 RT

Thermalright Ultra-120 eXtreme 1366 RT detine un radiator identic cu versiunea Ultra-120 eXtreme, dotata cu 52 de lamele de aluminiu dispuse perpendicular pe cele 6 heatpipe-uri. Noul cooler dispune de un sistem de prindere cu suruburi compatibil cu socket-ul LGA-1366, o noutate fiind livrarea in pachet a unui ventilator de 120mm fluid-dynamic bearing ce functioneaza la 1600 RPM cu un nivel de zgomot de 29 dBA. Lansarea acestui nou cooler este asteptata in curand.

Sursa: TechConnect Magazine

  • ventilator inclus in pachet
  • sistem de prindere solid
  • performante bune (sper)



  • pret piperat
  • posibilitatea de avariere a placii de baza la montaj

1 comments  

PowerColor Radeon HD4850 PCS+ D4 (GDDR4)

Intr-un excel de zel tehnologic, cei de la PowerColor intentioneaza sa foloseasca nucleul grafic AMD RV770 impreuna cu memorii GDDR4 in noua placa video Radeon HD 4850 PCS+ GDDR4. Includerea de memorii GDDR4 va oferi viteze mai mari de functionare (in special latime de banda) si in acelasi timp va permite un overclocking mai mare.

PowerColor Radeon HD4850 PCS+ D4 - 512MB GDDR4 ATI RADEON RV770

PowerColor Radeon HD4850 PCS+ D4

PowerColor Radeon HD4850 PCS+ D4 detine un cooler ZEROtherm, care pretinde scaderea temperaturii nucleului cu 10 °C fata de cooler-ul de referinta ATI. De asemenea, sunt prezente radiatoare pasive pe memorii si pe zona VRM. Cei 512 MB de memorie GDDR4 sunt tactati la 2.20 GHz (WTF??? Am vazut si memorii GDDR3 mai rapide de atat!), iar GPU-ul functioneaza la 675 MHz. Placa suporta CrossFireX si detine conectori dual-DVI. Nu exista inca informatii despre data lansarii sau despre pret.

Sursa: TechConnect Magazine

  • racire foarte buna
  • frecvente marite din fabrica



  • pretul nu va justifica performantele reale
  • viteza mica pentru memoriile GDDR4

0 comments  

Bonus damage/defence calculator

Monday 10 November 2008


Bonus damage

Base damage:-
Strength:
0



Bonus defence


Base defence:-
Dexterity:
0

0 comments  

Pirates Assault - Rings

Friday 7 November 2008

Until now there are 38 types of rings offering bonuses to the character’s skills, maybe even Premium derivatives from these. You can also check the Pirates Assault - Hints, tips, calculator, Melee secondary weapons, Ranged weapons and the Canons posts for more details related to the game. There we go:


?
Level required: ?
Price: ?





?
Level required: ?
Price: ?




Ring of Vengeance
defence: 1 - 2
Dexterity: +2
Parry: +2
Sale price: 750 gold
- Level: 12




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




defence: 2 - 3.5
Strength: +2
Dexterity: +2
Stamina: +2
Fighting ability: +1
Parry: +1
Sale price: 250 jewels
- Level: 14




?
Level required: ?
Price: ?




????




Topaz ring of the sea
defence: 5.5 - 9
Strength: +4
Fighting ability: +3
Sale price: 4,000 gold
- Level: 31




Astral ring of transformation
defence: 4.5 - 7.5
Strength: +3
Dexterity: +3
Stamina: +3
Fighting ability: +2
Parry: +2
Sale price: 750 jewels
- Level: 25




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




Ring of Strength
Strength: +3
Sale price: 500 gold
- Level: 11




Ring of the Battle
defence: 1 - 3
Strength: +2
Stamina: +1
Fighting ability: +2
Sale price: 1,000 gold
- Level: 13




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?




?
Level required: ?
Price: ?

0 comments  

Followers

Tag-uri