PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

Core i7 limiteaza memoria la 1.65V

Sunday 5 October 2008

Zvonurile care circulau pe net cu privire la faptul ca noile procesoare Intel Core i7 (urmasele faimoaselor Core2) ar impune limitari in privinta voltajelor folosite de memoriile RAM DDR3 se adeveresc.

ASUS P6T Deluxe OC Palm Edition DDR3 Core i7 memory voltage warning

ASUS P6T Deluxe OC Palm Edition DDR3 avertizare asupra voltajului memoriei

Versiunea retail a placii de baza ASUS P6T Deluxe OC Palm Edition a fost despachetata de cei de la XFastest. Fiind un produs retail, ca de obicei, vine cu stickere cu avertismente lipite pe diverse componente ale placii. Sticker-ul care acopera cele 6 sloturi DIMM DDR3 specifica faptul ca folosirea unor tensiuni de alimentare mai mari de 1.65V poate deteriora definitiv procesorul:
According to Intel CPU SPEC, DIMMs with voltage setting over 1.65V may damage the CPU permanently. We recommend you to install DIMMs with voltage setting below 1.65V.

Cei care deja poseda memorii RAM DDR3 si doresc sa pastreze modulele pentru folosirea pe o platforma Bloomfield (Core i7) vor fi dezamagiti. Marea majoritate a memoriilor DDR3 actuale folosesc tensiuni mai mari de 1.8V pentru atingerea unor frecvente de lucru de 1800MHz sau 2000MHz. Pastrarea vechilor module DDR3 este posibila prin scaderea tensiunii de alimentare si implicit a frecventeor de lucru, fapt oarecum frustrant.

Vestea buna, dar si foarte costisitoare, este ca producatori ca Samsung, Elpida, Micron, etc. deja lucreaza la module de memorie DDR3 performante care functioneaza la tensiuni mici de alimentare.

  • nimic





  • actualele memorii RAM DDR3 sunt incompatibile cu Core i7

  • costuri crescute pentru memorii DDR3 low-voltage

Articole asemanatoare



 

0 comments:

Post a Comment

Followers

Tag-uri