PiratesAssault

service auto specializat pe tinichigerie si vopsitorie

Ce schimbati cel mai des la PC? (what piece do you upgrade often to your PC)

[Review] Scythe Orochi SCORC-1000

Saturday 29 March 2008

Exista tot felul de lucruri pe lumea asta, dar cele mai mari reusesc intotdeauna sa ne capteze atentia. Asa este si cazul coolerului pentru CPU: Scythe Orochi SCORC-1000.

Dimensiunile sale sfideaza orice limita a bunului simt, facand practic umbra la mai bine de jumatate din placa de baza. Acest mastodont masoara 155mm inaltime (si asta fara ventilator; cu tot cu ventilator masoara 180mm), 120mm latime si o impresionanta lungime de 194mm. In plus, este dotat cu 10 heatpipe-uri (fiecare cu diametru de 6mm) din cupru ce fac transferul termic intre baza din cupru cromat si sumedenia de lamele din aluminiu nichelat. Si pentru ca totul sa fie "megalitic", in pachet este livrat si un ventilator, bineinteles ENORM (25x140x140mm) care functioneaza la fix 500rpm, fiind practic insesizabil sonor. La asa dimensiuni, asa greutate...adica nu mai putin de 1155 grame, ceea ce inseamna mult mai mult decat greutatea maxima recomandata de Intel si AMD pentru un cooler.



Pentru ca tot am vorbit de Intel si AMD, Scythe Orochi este compatibil cu ambele platforme - in pachet fiind livrate toate clemele posibile de fixare. Sper ca nu exista dubii: pentru a monta acest cooler trebuie scoasa placa de baza din carcasa (pentru ca pe spatele placii de baza va trebui montata o placa speciala pentru a putea distribui ca mai bine greutatea coolerului pe toata suprafata placii).

Dupa specificatiile producatorului, Scythe Orochi este capabil sa tina in frau un procesor fierbinte (caldura disipata de 150W) cu un nivel sonor sub 30dBA. In teste, Scythe Orochi a reusit sa mentina temperatura procesorului in full load la 150W TDP in jurul valorii de 50 de grade Celsius ... "nu e mare lucru", vor spune gurile rele, dar nivelul de zgomot este de 27dBA - practic imperceptibil!

Pentru cei care au carcase spatioase, vor un cooler bun, dar vor si liniste, Scythe Orochi este o alegere excelenta! Pretul aproximativ (din SUA) 68$...

Articole asemanatoare



 

0 comments:

Post a Comment

Followers

Tag-uri